Energetisch in Balans

 

Wanneer ben je Energetisch in balans?
Je bent energetisch in balans als je helemaal lekker in je vel zit en geen last hebt van onverwerkte trauma's. Dat klinkt heel zwaar en soms is zo'n onbalans dat ook, maar vaker is er sprake van "verwaarlozing" van onszelf. Wat bedoel ik daarmee?

Wij mensen leven veel te veel in ons hoofd. Even rustig zitten en in het hier en nu komen is een hele opgave, want we moeten door, we hebben het druk en onbewust lopen we onszelf enorm voorbij. Vaak gaan we pas op de rem als het (bijna) te laat is en er bijvoorbeeld bepaalde lichamelijke klachten naar voren komen. Denk hierbij aan hoofdpijn, stijve nek en schouders of ineens je stem kwijt zijn. Je lichaam geeft die signalen niet voor niets, het is een schreeuw om aandacht!

Wanneer heb jij bewust tijd voor jezelf genomen om bijvoorbeeld te mediteren? Of om gewoon eens een bodyscan te doen?

 

Energetische therapie

Een klein overzicht van de verschillende therapieën die werken met energiestromingen zijn:

  • alle vormen van Healing zoals: Reiki, Chakra Healing, Magneteriseren en Quantum Touch
  • alle vormen van energetische massage zoals: Ontspanningsmassage en Thaise massage
  • drukpunt therapie: Reflexologie, Acupunctuur, Acupressuur en Triggerpointmassage
  • yogamassage: Shiatsu, Tui Na, Chi Kung en Vijf Tibetanen
  • inzichttherapie: Yoga en Tantra,


Ik heb mij gespecialiseerd in Reiki, omdat ik dit het leukste onderdeel vond van mijn opleiding tot Energetisch Therapeut. 

Wat Reiki precies is, kan je lezen als je hieronder op de button klikt.

Wat doet Reiki bij dieren?

Ook dieren kunnen deze vorm van Healing vaak heel goed gebruiken en ze waarderen het ook. Ik voel ze altijd ontspannen onder mijn handen.

Exel mijn fjordenruin is echt niet lief op stal, dit komt door een trauma wat hij bij een nare pensioneigenaar heeft opgelopen. Ondanks dat het jaren geleden is, verdedigt hij nog steeds zijn domein. Ik kan tegenwoordig zijn stal in, hij dreigt nog wel en ik ben ook echt nog wel op mijn hoede, maar toch ga ik naar binnen en begin met mijn Reiki behandeling. Zodra ik mijn handen neer leg en de energie laat stromen, voel ik hem helemaal ontspannen en dan is "mijn pitbull paard" ineens een "schoothondje".

Ik heb ook een Jack Russel pup behandeld die niet wilde eten, ze vertikte het om haar voer te eten wat de eigenaresse haar ook voor zette. Ja kluifjes gingen er wel in, maar echte voeding was maar stom. Ik ben haar energie gaan geven, op zich was ik al helemaal happy dat ik die stuiterbal gewoon rustig naast mij had liggen, maar toen ik de volgende dag een berichtje kreeg van de eigenaresse dat Lizzy 2 bakken met brokken op had sinds de dag ervoor, werd ik echt super blij. 


Klik hier voor een diapresentatie van dieren die ik heb behandeld heb

Speedy onze rode kater behandelen

Waarom raken dieren geblokkeerd?
Het antwoord zal je waarschijnlijk niet verbazen .................... voor 90% komt dat door ons mensen!

Het hoeft nog niet eens zo'n verhaal te zijn als bij Exel hierboven. Maar dieren leven nog zoveel dichter bij de natuur dan wij, zij voelen haarfijn aan hoe onze energie is en kunnen daar enorme blokkades voor zichzelf mee opbouwen. Om een voorbeeld te geven hoe dieren reageren op onze energie: 

toen ik burn-out ging hadden mijn dieren mij al duizenden keren tekens gegeven, alleen toen begreep ik ze niet. Het irriteerde mij dat ze "bang" van mij waren, ik deed ze toch niets? Nee lichamelijk niet, maar ik had een vreselijk zware en negatieve energie bij me, logisch dat ze op de loop gingen. Jos zag aan de katten dat ik thuis kwam uit mijn werk, want zodra ik mijn auto parkeerde vlogen de katten de trap op naar boven. Gelukkig heb ik het met al mijn dieren weer kunnen herstellen, alhoewel Speedy nog steeds wegloopt als ik ook maar enigszins geagiteerd ben. Het is een mooie spiegel en voor mij een teken dat ik weer even in het hier en nu mag komen.  

Hoe ga ik te werk?
Ik behandel de dieren altijd los, dus geen riem, geen halster of wat voor ander "dwangmiddel" om het dier op zijn of haar plaats te laten blijven. Het moet vrijwillig gaan vanuit het dier, omdat zij zelf heel goed weten hoeveel energie ze nodig hebben en waar ze energie nodig hebben, kunnen zij mij leiden. Als ze genoeg energie hebben ontvangen moeten ze de mogelijkheid hebben om weg te kunnen lopen. 

Behandeling op afstand?
Ja dat is mogelijk en soms zelfs noodzakelijk. Ik had laatst een hulpvraag voor een angstige kat, ik kwam binnen en de kat kroop onder de bank om daarna met slippende pootjes richting de trap naar boven te rennen. Ik heb daar een afstandsbehandeling op gegeven. Later hebben we dit herhaald, maar toen was ik thuis en heeft de eigenaresse mij later verteld wat er gebeurde tijdens de behandeling. Ik spreek altijd een tijdstip af als ik een afstandsbehandeling ga geven, zodat de eigenaar het dier in de gaten kan houden.